Πολιτική
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 11:08

Κ. Καραμανλής: Χτίζουμε το σχολείο του μέλλοντος

Η Παιδεία είναι χώρος εθνικής συνεννόησης και όχι μικροκομματικής αντιπαράθεσης τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή.

Χτίζουμε σήμερα το σχολείο του μέλλοντος με σειρά καινοτόμων μεταρρυθμίσεων, σύγχρονα βιβλία, παροχή φορητού υπολογιστή σε κάθε μαθητή, επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, δια βίου επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ηδη κατασκευάζονται 1200 νέα σχολεία σε όλη τη χώρα και ανακαινίζονται εκατοντάδες, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι επεκτάθηκε ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων σε ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία, η απορροφητικότητα των κονδυλίων για την παιδεία αυξήθηκε πάνω 80% και συντάχθηκε επιχειρησιακό σχέδιο με την έγκριση της ΕΕ που προβλέπει τη διάθεση του 14% του ΕΣΠΑ.

Η εκπαίδευση είναι βασική πολιτική προτεραιότητά μας, τόνισε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ατολμία: «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τόλμησε να πάρει συγκεκριμένη θέση σε κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία. Μοναδική εξαίρεση η αναθεώρηση του άρθρου 16. Υπέταξε το συμφέρον της Παιδείας στην πολιτική αδυναμία της».