Πολιτική
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 14:37

Διαξιφισμοί Καραμανλή - Παπανδρέου και για τους bloggers

Kώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου διασταύρωσαν τα ξίφη τους σήμερα στη Βουλή και για το θέμα των blogs, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση.

Απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί ποινικοποίησης του Ιντερνετ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «χιλιάδες Έλληνες “σερφάρουν” στο διαδίκτυο. Δεν είναι ψηφοφόροι ενός και μόνο κόμματος για να τους εκμεταλλεύεται ο οποιοσδήποτε. Είναι όλοι εκείνοι που διεκδικούν το αναφαίρετο στη Δημοκρατία δικαίωμα της έκφρασης. Κανείς δεν μπορεί να το στερήσει και πάντως μακριά από μας τέτοιες προθέσεις».

Όπως είπε όμως,«αυτό που υποχρεούται και η χώρα μας να κάνει, όπως και τόσες άλλες χώρες το έχουν κάνει ήδη, είναι η ενσωμάτωση στο εθνικό μας δίκαιο της συνθήκης της Βουδαπέστης. Των ελαχίστων –όπως εξήγησε- κανόνων για την καταπολέμηση ποινικών αδικημάτων κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας του πολίτη».

«Η ελευθερία δεν είναι μονοσήμαντη έννοια. Και αφορά όλους μας. Μην προσπαθείτε λοιπόν να μονοπωλήσετε ένα διεθνές αγαθό με εκατομμύρια χρήστες που ανήκει σε όλους. Αλλά, και μην παραβλέπετε το δικαίωμα στην υπεράσπιση αξιών της ανθρώπινης υπόστασης που εξίσου όλοι δικαιούνται να απολαμβάνουν», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε απαράδεκτο το σχετικό νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και έκανε λόγο για «ποινικοποίηση του διαδικτύου».

«Βλέπετε κάθε νέο με ηλεκτρονικό υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει μπλόγκερ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. «Η άρνησή σας για δωρεάν φορητούς υπολογιστές και δωρεάν διαδίκτυο στους μαθητές εξηγείται από το ενδιαφέρον σας για ελεγχόμενη ενημέρωση, ελεγχόμενα μέσα, ελεγχόμενους εισαγγελείς», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει απέναντί της τη νέα γενιά.