Κόσμος
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 20:59

ΗΠΑ: Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην τρομοκρατία και την πολιτική λύση

Έκκληση για τερματισμό των επιθέσεων με παλαιστινιακούς πυραύλους κατά του Ισραήλ απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο του για επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στη Μέση Ανατολή πριν από το τέλος του 2008.

«Έχουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: οι Παλαιστίνιοι πρέπει να επιλέξουν» δήλωσε ο Γκόρντον Τζόντρο στους δημοσιογράφους.

«Είναι η επιλογή της τρομοκρατίας ή η επιλογή μιας πολιτικής λύσης που θα οδηγήσει σε ένα παλαιστινιακό Κράτος που θα ζει δίπλα με τον Ισραήλ με ειρήνη και ασφάλεια» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο Μπους έχει εγκαταλείψει το στόχο του για ειρηνευτική συμφωνία πριν από το τέλος της προεδρίας του τον Ιανουάριο του 2009 απήντησε: «Όχι, απολύτως όχι, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το θέμα αυτό».

«Είναι προς το συμφέρον του παλαιστινιακού λαού, είναι προς το συμφέρον του ισραηλινού λαού, είναι προς το συμφέρον του πληθυσμού της περιοχής και του κόσμου όλου, οπότε πρέπει να επιμείνουμε» πρόσθεσε ο Τζόντρο.

Σημειώνεται πως η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις αναχώρησε σήμερα από την Ουάσινγκτον για μια νέα επίσκεψη στη Μέση Ανατολή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο