Πολιτική
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008 14:46

Γ. Καρατζαφέρης: Ταξικές διαφορές ανάμεσα στις γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου

Για «ταξικές διαφορές ανάμεσα στις γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του στην ειδική συνεδρίαση της ΒΟυλής για την Ελληνίδα αγρότισσα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός του για θέσπιση εθνικής σύνταξης που θα περιλαμβάνει τους αγρότες.

Ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε ότι η εορτή της 8ης Μαρτίου θεσπίστηκε από το Λένιν ύστερα από πρόταση της Αλεξάνδρας Κολλοντάι, σε ανάμνηση των αγώνων των αμερικανών εργατριών κλωστοϋφαντουργίας. «Σήμερα, στην Ελλάδα, δεν έχουμε τέτοιους αγώνες, γιατί δεν έχουμε πλέον κλωστοϋφαντουργίες», παρατηρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε τις «ταξικές διαφορές ανάμεσα στις γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δίνει στην αγρότισσα μηνιαία σύνταξη όσο χρειάζεται μια Αθηναία για να πάει για χτένισμα στο Κολωνάκι».

«Πρέπει να δούμε το πώς θα ανεβάσουμε τη γυναίκα αγρότισσα. Γιατί, ποιο είναι το αποτέλεσμα μετά από 30-40 χρόνια: Να κάνει στον άνδρα αγρότη τέσσερα παιδιά, να οργώνει τα χωράφια, και να εμφανίζεται μετά η Ρωσίδα και η Ουκρανέζα, να παίρνει τα λεφτά και φεύγει», ανέφερε, μεταξύ άλλων,ο κ.Καρατζαφέρης.