Πολιτική
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά αργότερα στα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με τοπικά θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο και ευνοϊκές συνθήκες για τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας, κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στις δυτικές περιοχές και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Ανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο όμως η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα βόρεια. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια προς το βράδυ. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια όμως η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, βαθμιαία τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια όπου ενδέχεται να βρέξει τοπικά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)