Πολιτική
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 12:54

Παπαρήγα: Κερδισμένο από τις δημοσκοπήσεις το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ είναι κερδισμένο από τις δημοσκοπήσεις και δεν βλέπει την πολιτική ως ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο μπορεί να κερδίσει το αουτσάιντερ, τόνισε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις η γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα έχουν την τάση να αποσκιρτήσουν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ότι κερδίζει έδαφος η πεποίθηση ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από την εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία.

Ταυτόχρονα όμως κάλεσε τους εργαζόμενους να προσέχουν αυτό που έρχεται από τη γωνία, όπως είπε χαρακτηριστικά, γιατί και εκεί μπορεί να επιφυλάσσονται εκπλήξεις.

Όπως επεσήμανε, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για αλλαγή του σκηνικού, όμως αλλαγή του σκηνικού σημαίνει σκηνοθεσία με το ίδιο έργο και τα σενάρια που υπάρχουν -όπως σημείωσε- είναι ή μια κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ή ως εφεδρεία κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού δεν γίνεται με χάπενινγκ και τρικ, παρατήρησε η κ. Παπαρήγα.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνει επίταξη των απεργών η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε μια τέτοια ενέργεια, ενώ ειδικά για την απεργία της ΔΕΗ είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά -όπως παρατήρησε- υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για το ταμείο της ΔΕΗ που διαμορφώθηκε με νομοσχέδιο το οποίο ψήφισαν στη βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι δεν διορθώνεται, αλλά καταγγέλλεται και καταψηφίζεται, τονίζοντας παράλληλα, πως αν περάσει στη Βουλή, τότε θα πρέπει από την επομένη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής του.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι το βέτο της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων δεν έχει αξία, διότι -όπως είπε- είναι για εσωτερική κατανάλωση. Θα έπρεπε -τόνισε- η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από το Κόσοβο, το Αφγανιστάν και άλλες περιοχές του κόσμου.