Πολιτική
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 14:23

Π. Ευθυμίου: Το Συνέδριο να αναδείξει την πορεία εξωστρέφειας

Το 8ο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/13/1487673.htm είναι «ένα σημαντικό βήμα για να αποσαφηνίσουμε τις ιερολογικές και πολιτικές θέσεις και να συντάξουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία πια της κοινωνίας και όχι του εαυτού μας», δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

« Έχουμε πια έξι μήνες μετά τις εκλογές, που περισσότερο δίνουμε την εικόνα ότι ασχολούμαστε με τους εαυτούς μας, με μια εσωστρέφεια, παρά να έχουμε αναδείξει την εξωστρεφή μας δράση. Το συνέδριο θα είναι σημαντικό γιατί πρέπει ακριβώς να σηματοδοτήσει αυτή την πορεία εξωστρέφειας», πρόσθεσε.

Στο συνέδριο των 7.100 συνέδρων, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν στις 18:45΄, έχουν προσκληθεί όλα -πλην του ΛΑΟΣ- τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως και οι διαπιστευμένοι στην Αθήνα πρέσβεις, ενώ θα απουσιάσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος είχε -όπως ενημέρωσε χθες τον κ. Αθανασάκη- «προγραμματισμένο ταξίδι στην Φλωρεντία».

Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε πως το Συνέδριο θα είναι σταθμός στην πορεία του Κινήματος, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα ενότητα και μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία για να οδηγηθεί η χώρα σε μια νέα πορεία.