Πολιτική
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 15:27

Παπαρήγα για ΣΥΝ: «Κάθε προϊόν για να πωληθεί, πρέπει να μπει στη βιτρίνα»

«Η εγχώρια αστική τάξη προτιμά τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και, αν δεν "περπατήσει" το σενάριο αυτό, το σχηματισμό κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού», υποστήριξε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της συνάντησης που θα έχουν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα 23 κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχει υπερπροβολή του Συνασπισμού», σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε προϊόν για να πωληθεί, πρέπει να μπει στη βιτρίνα.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε το πρόγραμμα του Συνασπισμού σοσιαλδημοκρατικό που γίνεται πιο δεξιό.

Παράλληλα, χαρακτήρισε καθαρή και συνειδητή προβοκάτσια από ορισμένα κανάλια τον ισχυρισμό ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ισχυριζόμενη ότι για να μην φανεί ότι ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, πήρε αποστάσεις από τον αγώνα τους, προσπαθούν να βάλουν μέσα και το ΚΚΕ.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενη ονομαστικά στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε ότι οι αγώνες δεν γίνονται με τους ρεφορμιστές. «Δεν μπορείς το 2008 να διαπραγματεύεσαι πόσα θα χάσεις, όταν οι εργαζόμενοι έχουν χάσει τόσες κατακτήσεις. Έτσι, δεν ασκείται ουσιαστική πίεση στην κυβέρνηση», τόνισε.

Εξάλλου, η γ.γ. του ΚΚΕ ήταν έντονα επικριτική τόσο κατά της Ε.Ε., όσο και των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης, όσον αφορά το θέμα της βίζας για τους Ελληνες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για νέο τρομονόμο, ενώ κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι επειδή η ίδια δεν θέλει να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ, βάζει τα κράτη-μέλη να υπογράψουν διμερή συμφωνία, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «κατάπτυστη».