Πολιτική
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008 13:24

Δριμεία επίθεση Αλ. Παπαρήγα στην ΕΕ

Σφοδρή επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στη συνάντηση 23 ευρωπαϊκών κομουνιστικών και εργατικών κομμάτων, που πραγματοποιείται στην έδρα του Κομμουνιστικού κόμματος στον Περισσό.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως η μετονομασία της Συνθήκης από «Συνταγματική» σε «Μεταρρυθμιστική» στοχεύει στο να παρακαμφθεί η υποχρέωση δημοψηφισμάτων, το «όχι» των λαών, περιφρονώντας προκλητικά τη θέλησή τους.

Πρόσθεσε δε πως συνδέεται με τη Στρατηγική της Λισσαβόνας, με την κατεδάφιση κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών κατακτημένων δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, με πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών στον άγριο καπιταλιστικό ανταγωνισμό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ακόμη ότι τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα της Ευρώπης απέδειξαν ότι είναι ικανά να οργανώνουν μαζικές πρωτοβουλίες ευρωπαϊκής εμβέλειας και εκτίμησε πως διαμορφώνεται μια βάση που επιτρέπει μια πιο συγκεκριμένη συζήτηση για την προοπτική μιας δομημένης συνεργασίας τους ενόψει και των Ευρωεκλογών του 2009.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ