Κόσμος
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 09:43

Πακιστάν: Πρώτη συνεδρίαση της εθνοσυνέλευσης μετά τις εκλογές

¶ρχισε η πρώτη συνεδρίαση της πακιστανικής Εθνοσυνέλευσης που προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Φεβρουαρίου. Η συνεδρίαση άρχισε στις 11:46 τοπική ώρα με ανάγνωση στίχων από το Κοράνι.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας ισχύουν γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου εξαιτίας του κύματος αιματηρών επιθέσεων που πλήττει τη χώρα εδώ και ένα μήνα.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 342 βουλευτών και αύριο Τρίτη θα εκλεγεί ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, οι οποίοι θα προέρχονται από το Λαϊκό Πακιστανικό Κόμμα της Μπεναζίρ Μπούτο, το οποίο κέρδισε τις εκλογές.

Οι βουλευτές του κόμματος προσήλθαν στη συνεδρίαση φορώντας μια μαύρη κορδέλα στα μανίκια ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία της Μπούτο στις 27 Δεκεμβρίου.

Το Λαϊκό Πακιστανικό Κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τη Μουσουλμανική Ένωση του Πακιστάν-Ναουάζ του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, που ήρθε δεύτερη στις εκλογές.

Οι βουλευτές και των δύο αυτών κομμάτων προσερχόμενοι στη συνεδρίαση αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα της Μπούτο και επανέλαβαν την δέσμευσή τους στην δημοκρατία. Επίσης δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να ζητούν την απομάκρυνση από την εξουσία του Περβέζ Μουσάραφ.