Κόσμος
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008 11:35

Πακιστάν: Συνεδριάζει το Ανώτατο Δικαστήριο

Συνεδριάζει σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, την ίδια ώρα που τα μέλη του βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης της χώρας που θέλουν να αποκαταστήσουν τους δικαστές οι οποίοι αναγκάστηκαν σε παραίτηση από τον Περβέζ Μουσάραφ τον περασμένο Νοέμβριο.

Της συνεδρίασης προεδρεύει ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντογκάρ, πρόσφατα διορισμένος από τον πακιστανό πρόεδρο. Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει 16 μέλη. Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση αυτή δεν έχουν γίνει γνωστά.

Το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν της Μπεναζίρ Μπούτο και η Μουσουλμανική Ένωση του Πακιστάν του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ υποσχέθηκαν πως θα αποκαταστήσουν μέσα σε τριάντα ημέρες από την πρώτη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης τους δικαστές που εκδίωξε ο Μουσάραφ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μαλίκ Καγιούμ απέρριψε την πιθανότητα να αναλάβουν και πάλι τα καθήκοντά τους οι δικαστές αυτοί με απόφαση του κοινοβουλίου.

«Το κοινοβούλιο δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να διορίζει ή να παύει δικαστές. Αν θέλει να τους διορίσει θα πρέπει να τροποποιήσει το Σύνταγμα και γι'αυτό χρειάζεται πλειοψηφία των 2/3. Μια απλή απόφαση δεν φτάνει», υπογράμμισε.