Πολιτική
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 14:12

Γ. Παπανδρέου: «Αναξιοκρατία stage, η πολιτική της ΝΔ»

Ακρως ταξική χαρακτήρισε την πολιτική της ΝΔ στην Παιδεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη νεολαία. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ζει σε άλλο πλανήτη κάνοντας ωραίες περιγραφές για δήθεν τεράστιο έργο της ΝΔ, ωστόσο στην πράξη δεν ισχύει τίποτα».

«Αναξιοκρατία stage, αυτή είναι η πολιτική σας σε ό,τι αφορά τους νέους και πρέπει να σταματήσει», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε πρόταση συγκεκριμένη, που ξεκινά από τη γέννα μέχρι την ηλικία των 26 ετών, με τη δημιουργία εφοδίων για 4ετή χρηματοδότηση με πλήρη κοινωνική ασφάλιση από κρατική χορήγηση».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για εργασιακό μεσαίωνα που δημιουργείται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Με το νομοσχέδιο σας δεν θα υπάρχει δυνατότητα σοβαρής συνταξιοδότησης, αλλά φόβος, ιδιαίτερα στους νέους με μαύρη, ανασφάλιστη, εργασία, χωρίς πληρωμές και υπερωρίες. Βομβαρδίζετε τη νέα γενιά με ανασφάλεια», τόνισε, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει κυβέρνηση, θα το καταργήσει.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε λάθος την άποψη της Αριστεράς όσον αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το βασικό πρόβλημα δεν είναι το δάχτυλο, αλλά ο ήλιος, που είναι η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα να λύσουμε το θέμα της αυτοτέλειας και της πλήρους αυτοδιαχείρισης των πανεπιστημίων και παράλληλα να αξιολογούνται», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για Siemens

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την πρόταση του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση της Siemens, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι Γερμανοί εμάς τους δύο κατηγορούν, κ. Καραμανλή, ότι πήραμε λεφτά προς όφελος των δύο κομμάτων μας. Δεν πιστεύω ότι πήρατε εσείς κι εγώ. Ελάτε λοιπόν να κάνουμε μια Εξεταστική να τελειώνει το θέμα. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί μιλάνε για δικομματισμό και βυθιζόμαστε στα γκάλοπ...».