Πολιτική
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 16:00

Παπαρήγα: «Δεν είμαστε λαϊκιστές. Αυτό είναι ύβρις για μας»

Τις κατηγορίες του πρωθυπουργού περί λαϊκισμού απέρριψε κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Λαϊκιστής -υπογράμμισε- είναι εκείνος που υποστηρίζει λαϊκά αιτήματα χωρίς να τα πιστεύει. Μπορεί να έχετε για μας χίλιες αιτιάσεις, να μας θεωρείτε ό,τι μας θεωρείτε - αλλά δεν είμαστε λαϊκιστές. Αυτό είναι ύβρις για μας».

«Δεν μπορείτε με ένα ύφος περιφρόνησης και σνομπισμού να μιλάτε για λαϊκισμό. Και δεν μπορεί κάθε φορά να ακούμε ότι "έχουμε νωπή εντολή" και πως "την άλλη μέρα απ’ τις εκλογές, δεν μπορεί το κόμμα που μόλις έπιασε το 3% να εγκαλεί την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της". Παρακαλώ να πάψουν πλέον αυτά», παρατήρησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Για μας,κεφάλαιο για τον τόπο μας αποτελούν οι εργαζόμενοι και όχι το κεφάλαιο. Αυτή είναι η διαφορά μας. Δεν μπορείτε να μας εγκαλείτε για λαϊκισμό, όταν υποστηρίζουμε τη σταθερή δουλειά, το 7ωρο και αργότερα το 6ωρο. Δεν είναι λαϊκισμός αυτό. Αυτό είναι το πιστεύω μας».

Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεσή της στην εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις διακοπές ρεύματος και στο ενδεχόμενο διώξεων κατά συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως «ο ρόλος της απεργίας είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Δεν γίνεται για να εκφράσω μια άποψη, αλλά για να παρεμποδίσω, να ανατρέψω. Είναι θέμα συσχετισμού δύναμης».