Πολιτική
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, οι οποίες κατά τόπους στα δυτικά θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με νοτιοδυτικούς ανέμους 5 με 7 Μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ. Τοπικές ομίχλες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτικά Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 4 με 6 Μποφόρ αλλά βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 7 Μποφόρ που θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι 5 με 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ. Τη νύχτα θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις από το απόγευμα παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως από το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις και τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με ήλιο. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)