Πολιτική
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 15:00

ΚΚΕ: Εμπαιγμός οι μισθολογικές αυξήσεις

Εμπαιγμό, που οι εργάτες και οι εργάτριες δεν πρέπει να δεχθούν, όπως αναφέρει, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις μισθολογικές αυξήσεις που συμφωνήθηκαν από τα συνδικάτα και τις εργοδοτικές οργανώσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/26/1492376.htm , εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην «πλειοψηφία της ΓΣΕΕ».

«Αυτή είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που δήθεν κόπτεται για τα εργατικά συμφέροντα: Υπέγραψε και φέτος με τον ΣΕΒ το αίσχος του 1,15 € αύξηση στο βασικό μισθό για το 2008 και 1 € για το 2009!» αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Να ποιοι "φωνάζουν" για την αντιασφαλιστική πολιτική της ΝΔ. Είναι οι ίδιοι που μαζί με τον ΣΕΒ καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε μισθούς πείνας, ενώ καθορίζουν και το ύψος των συντάξεων. Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υλοποιεί η πλειοψηφία τη ΓΣΕΕ!»

Παράλληλα, το ΚΚΕ βάλλει και εναντίον του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως σημειώνει, «αποδείχνεται και πάλι η διπροσωπία και η αφερεγγυότητα της ηγεσίας του. Συνοδοιπορεί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όλα τα χρόνια καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ για διάσπαση, και τώρα διαχωρίζει υποκριτικά τη θέση της».