Πολιτική
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 17:18

Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν παίζει σε παιχνίδια εντυπώσεων

Το ΚΚΕ αρνείται να συμμετάσχει σε παιχνίδια εντυπώσεων, υπογράμμισε η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Αυτή την ώρα παίζονται παιχνίδια εντυπώσεων, στα οποία συμμετέχει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε η κ. Παπαρήγα. Το ΚΚΕ δεν παίζει σ’ αυτά, τόνισε, καθώς όπως είπε, δεν το απασχολεί ποιος κάνει την πρώτη κίνηση, αλλά πού βρίσκονται οι διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία - και αυτές είναι από τη μια μεριά η αστική τάξη και η καπιταλιστική εργοδοσία και από την άλλη η εργατική τάξη, όπως επεσήμανε.

Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε πως δεν είναι αντίθετη με το να αξιοποιείται ο Κανονισμός της Βουλής από οποιονδήποτε, αλλά όπως παρατήρησε, «άμα είναι να κάνεις ένα βήμα κάν’ το στο τέλος, όχι στο μέσον».

Με τη συλλογιστική αυτή, η γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε πως στην ουσία αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες είναι ένα παιχνίδι με το βλέμμα στις κάλπες, είναι πλήρης αποπροσανατολισμός, αφού ο λαός και το λαϊκό κίνημα μετατρέπεται σε κορνίζα και οι πρωταγωνιστές είναι στη Βουλή.

Ωστόσο, όπως είπε, η συζήτηση θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία να ξεκαθαριστούν οι θέσεις των κομμάτων και να ξεκαθαριστεί αν το παιχνίδι γίνεται για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. «Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν είναι δύσκολο, άλλωστε. Αλλά και να γίνει δεν σημαίνει και ανατροπή του συστήματος», κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.