Πολιτική
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008 07:00

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ

ΙΣΧΥΡΕΣ βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια της χώρας και ανέμους στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία : Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Από το απόγευμα στην Κρήτη τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και αργότερα στα Δωδεκάνησα οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 Μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές που θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις με βορχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ, στα πελάγη 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)