Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 16:40

Στον πρόεδρο της Βουλής η ετήσια Εκθεση του ΕΣΡ

Tην Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων τoυ Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2007, παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Ι. Λασκαρίδης.

Όπως είπε ο κ. Λασκαρίδης παραδίδοντας την Έκθεση, τα σημαντικότερα γεγονότα είναι η εγκατάσταση ηλεκτρονικού αρχείου και μητρώου και η ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού που θα παρέχει τη δυνατότητα καταγραφής των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, με δυνατότητα να επεκταθούν και για τους επαρχιακούς σταθμούς. Κατά τον ίδιο χρόνο, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία που ζήτησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

«Κατά το παρελθόν ακολουθήσαμε τακτική ηπίων παρεμβάσεων, προσπαθήσαμε περισσότερο να συνεννοηθούμε με τις Επιτροπές Δεοντολογίας, έτσι ώστε αυτές να ασκήσουν εσωτερικά μια δυνατότητα πιέσεως όσον αφορά τα προγράμματα. Βέβαια, παραμένει το ζήτημα των αδειών, που είναι σημαντικό, γιατί θα δοθεί περιορισμένος αριθμός αδειών και αυτό θα έχει συνέπεια τον καλύτερο έλεγχο, αλλά –πιστεύουμε- και την καλύτερη απόδοση των σταθμών, γιατί δεν θα υπάρχει ο ακραίος ανταγωνισμός που παρατηρείται σήμερα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΣΡ.