Πολιτική
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΣΤΑΔΙΑΚΗ αύξηση των νεφώσεων με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νότια 5 με 6 Μποφόρ οι οποίοι από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις που από τα δυτικά γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα πιθανόν και καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το μεσημέρι πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρη βελτίωση προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Σταδιακά από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη τη χώρα και θα σημειωθούν βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγάιου. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 με 7 Μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)