Πολιτική
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα με γρήγορη βελτίωση προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι.

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα με γρήγορη βελτίωση προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανόν στα βορειοδυτικά να είναι ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορη πρόσκαιρη βελτίωση καθώς το απόγευμα είναι πιθανόν να βρέξει ξανά. Στη Θεσσαλία είναι πιθανόν να εκδηλωθούν το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα νοτιοδυτικοί 5 και στα νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και γρήγορη πρόσκαιρη βελτίωση καθώς είναι πιθανόν να βρέξει και το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ και γρήγορα νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)