Πολιτική
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στα βόρεια, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες πιθανόν τοπικά έντονες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Νότιο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ γρήγορα νοτιοδυτικοί 5 και στα νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά έντονες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το βράδυ θα είναι έντονα. Το βράδυ στα δυτικά και βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)