Πολιτική
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 14:54

«Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η οδός της λογικής»

Την ευχή να αντιληφθούν τα Σκόπια την απλή πραγματικότητα: ότι δηλ. η Ελλάδα μια χώρα φιλική προς την ΠΓΔΜ, εξέφρασε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει τα αιχμηρά πρωτοσέλιδα του σκοπιανού Τύπου κατά της χώρας μας. «Ευχόμαστε πραγματικά να πρυτανεύσει η οδός της λογικής, της μετριοπάθειας και της διαπίστωσης ότι πρέπει να εξευρεθεί μια λύση στο θέμα του ονόματος», είπε.

Την ευχή να αντιληφθούν τα Σκόπια την απλή πραγματικότητα: ότι δηλ. η Ελλάδα -μια χώρα σταθερή όσο καμιά άλλη στο χώρο των Βαλκανίων, όπως σημείωσε- είναι μια χώρα φιλική προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εξέφρασε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει τα αιχμηρά πρωτοσέλιδα του σκοπιανού Τύπου κατά της χώρας μας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία στην πράξη έχει συνεισφέρει και πολιτικά και οικονομικά στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ΠΓΔΜ και αυτό φαίνεται από πολλά πράγματα: από την παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων, από τις θέσεις δουλειάς που έχουν δημιουργηθεί, από τον τρόπο που εμείς εδώ υποδεχόμαστε όλους τους επισκέπτες απ' τη γειτονική χώρα, παρατήρησε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε:

« Εμείς ευχόμαστε πραγματικά να πρυτανεύσει η οδός της λογικής, της μετριοπάθειας και της διαπίστωσης ότι πρέπει να εξευρεθεί μια λύση στο θέμα του ονόματος. Αυτό είναι και το μόνο θέμα, το οποίο υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες».

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Αντώναρος, είναι κατ' αρχήν υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα έχει εξευρεθεί η λύση, διαφορετικά, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρξει πρόσκληση. «Δεν μπορείς να έχεις σύμμαχο, εταίρο, συνεργάτη, συμπαραστάτη σε δύσκολες στιγμές, όπως μπορεί να συμβεί στο ΝΑΤΟ, μια χώρα η οποία δεν παρουσιάζει, δεν δίνει τις απαραίτητες αποδείξεις στον τομέα της καλής γειτονίας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.