Πολιτική
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 15:51

Κ. Καραμανλής: Υπηρετούμε μια ξεκάθαρη στρατηγική

Απέρριψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί θολών μηνυμάτων από την πλευρά της κυβέρνησης στο Σκοπιανό κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Απέρριψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί θολών μηνυμάτων από την πλευρά της κυβέρνησης στο Σκοπιανό κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Δεν υπάρχουν θολά μηνύματα, όπως, δυστυχώς, συνέβη στο παρελθόν, σε πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και στα εθνικά, όπου - στα λόγια μόνο - περίσσευαν οι λεονταρισμοί. Δεν υπήρξε καμία διγλωσσία, εντός και εκτός Ελλάδας. Υπηρετούμε μια σαφή, ξεκάθαρη στρατηγική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επίτευξη του στόχου που ετέθη στο Βουκουρέστι, υπογράμμισε ως έναν από τους λόγους την ομοψυχία των Ελλήνων και πρόσθεσε: «Χάριν αυτής της εθνικής ομοψυχίας, από την υπεύθυνη θέση στην οποία βρίσκομαι και με υπεύθυνη στάση, δεν θα μπω σε μίζερες αντιπαραθέσεις, παρά το ότι προκλήθηκα από μερικά τέτοιας υφής, δήθεν, επιχειρήματα που ακούστηκαν».

Παράλληλα, επανέλαβε πως όσο παραμένει η εκκρεμότητα με το όνομα, «θα ισχύει η διακηρυγμένη θέση μας: Μόνο η λύση οδηγεί σε πρόσκληση στο ΝΑΤΟ. Μόνο η λύση οδηγεί σε καθορισμό χρόνου για έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις «ξένων αξιωματούχων» χωρίς να τους κατονομάσει, σημείωσε: «Ένα μόνο θα πω: θα έπρεπε να γίνονται δηλώσεις που διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση και όχι δηλώσεις που την επιβαρύνουν».

Σχολιάζοντας επικρίσεις που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση για τα ζητήματα του Κοσόβου και του Αφγανιστάν, σημείωσε πως έχει δώσει καθαρές απαντήσεις από την πρώτη στιγμή στο Βουκουρέστι.

Ο πρωθυπουργός καταλήγοντας έκανε «μια γενική παρατήρηση: Οι υπεραπλουστεύσεις, καμιά φορά και η προσχώρηση, η προσφυγή στον λαϊκισμό, είναι εύκολος δρόμος. Δεν υπηρετούνται όμως τα συμφέροντα του τόπου με κορώνες και πυροτεχνήματα. Δεν ωφελεί η πλειοδοσία, η ανέξοδη ρητορεία. Είμαστε όλοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της κοινωνίας μας. Έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και σύνεση τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πορεία της χώρας μας».