Πολιτική
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 08:52

Η ατζέντα της ημέρας

* Συναντήσεις του αναπληρωτή βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μάθιου Μπράϊζα στις 9:30 π.μ. με τον Γιάννη Βαληνάκη, 11:30 π.μ. με τον Δημήτρη Σιούφα και στις 3 μ.μ. με τον Χρήστο Φώλια.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Τίτοφ.

* Στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Καρατζά, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξη ημερίδας του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, για τη διαφάνεια και την ανάπτυξη.

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιάννη Ιωαννίδη.

* Από τις 11 π.μ. τετράωρη στάση εργασίας των γιατρών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

* Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μίρεκ Τοπολάνεκ. Στις 11 παρά τέταρτο θα έχει συνάντηση με τον Δημήτρη Σιούφα, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 12:30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hilton θα μιλήσει με θέμα: «Η Δημοκρατία της Τσεχίας, ως προεδρεύουσα χώρα σε μία Ευρώπη που αλλάζει».

* Στις 11 π.μ. στον Ελαιώνα ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και 300 μαθητές από Δημοτικά και Γυμνάσια του δήμου της Αθήνας θα φυτέψουν ισάριθμες ελιές, παρουσία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη.

* Στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ συνέντευξη Τύπου για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «50 Χρόνια Ιστορίας» από τον φακό του Αριστοτέλη Σαρικώστα.

* Στη 1 μ.μ. στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ο Μιχάλης Λιάπης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Athens Video Art Festival.

* Στις 7 μ.μ. υπό τον Λευτέρη Ζαγορίτη, συνεδριάζει το συμβούλιο προέδρων των ΝΟΔΕ στην Αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης.

* Στις 7 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών η ομάδα μπάσκετ πολιτικών δίνει το τρίτο, εκτός έδρας, παιχνίδι της.

* Στις 8:30 μ.μ. στον Πολυχώρο του Ν. Κόσμου η θεατρική παράσταση «Μανώλη» του Γιώργου Νεοφύτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

* Στις 8:30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη η έναρξη του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που διοργανώνει η Ενωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Ιωαννίδης.

* Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ασθένειας του Πάρκινσον.

* Επίσημη επίσκεψη σήμερα του Γιώργου Αλογοσκούφη στη Ρουμανία.

* Από σήμερα έως τη Δευτέρα επισκέψεις κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους νομούς της χώρας.

* Σήμερα θεμελιώνεται το νέο δημαρχείο της Ζαχάρως, από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με χορηγία της κυβέρνησης της Αυστραλίας.