Πολιτική
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ νεφώσεις και αργότερα καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Η ορατότητα το πρωΐ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ, αργότερα βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που γρήγορα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες βαθμιαία θα σταματήσουν. Η ορατότητα το πρωΐ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και στις βορειότερες περιοχές θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Η ορατότητα το πρωΐ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από αργά το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες δυτικών διευθύνσεων τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής προς το βράδυ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ. Αργά το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Η ορατότητα το πρωΐ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ από το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)