Πολιτική
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 13:26

Αλ. Παπαρήγα: «Βγάζει μάτι το ψέμα ότι η ακρίβεια έρχεται απ’ έξω»

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να κηρύξουν στη συνείδησή τους παράνομο τόσο το νόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και την άθλια συμφωνία που έκλεισε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ. Να ανατρέψουν όλα αυτά στο δρόμο του αγώνα, στην κάλπη, με όλες τις μορφές πάλης. Δεν έχουν άλλη επιλογή», υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της κατά τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Αναφερόμενη εξάλλου, στην ακρίβεια που επικρατεί στην αγορά, η κ. Παπαρήγα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χτυπάει η φτώχεια και η ακρίβεια περισσότερο κόσμο αλλά "βγάζει μάτι" και το ψέμα που ακούγεται, ότι η φτώχεια και η ακρίβεια έρχεται απ’ έξω. Είτε απ’ έξω είτε από μέσα είναι προϊόν της ταξικής εκμετάλλευσης και της κερδοφορίας».

Νωρίτερα εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο ΣΕΒ και τη Βουλή, με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων, αλλά και την απόσυρση των «αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων».

Με πανό και συνθήματα κατά της εισοδηματικής πολιτικής και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για «την αύξηση - κοροϊδία του ενός ευρώ που υπέγραψε με τους εργοδότες», όπως ανέφεραν, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις «επιθετικές πρακτικές του κεφαλαίου και των πολιτικών και συνδικαλιστικών υποχειρίων του».

Στις κεντρικές ομιλίες τους οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών γάλακτος- Τροφίμων - Ποτών και Κλωστοϋφαντουργίας- Ιματισμού- Δέρματος κ.κ. Π. Τσιχλής και Δ. Θεοδώρου ζήτησαν «την απόσυρση των αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων κυβερνήσεων και αγωνιστική εγρήγορση ενάντια στις επερχόμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές στο δημόσιο, στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, στην απελευθέρωση των απολύσεων κ.α.».

Επίσης, ζήτησαν μισθούς και μεροκάματα με τα οποία «η εργατική λαϊκή οικογένεια να μπορεί να διαβιώσει σε συνθήκες εντεινόμενης ακρίβειας, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων», όπως ανέφεραν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και τη Θεσσαλονίκη. Μετά τη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και την πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας, οι διαδηλωτές έκαναν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) για ένα ημίωρο, αναρτώντας έξω από το κτίριο πανό με αντιεργοδοτικά συνθήματα.