Πολιτική
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 20:52

Αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τη δίωξη εις βάρος του Σ. Μπάγια

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια.

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης σημειώνοντας πως δεν πρέπει να είναι παρατηρητής των εξελίξεων. «Ο υπουργός της Δικαιοσύνης, είναι κατά το Σύνταγμα ο πειθαρχικός προϊστάμενος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και στην προκειμένη περίπτωση με τη δίωξη κατά του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων του κυρίου Σωτήρη Μπάγια, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραβιάζει το Σύνταγμα και το νόμο, θίγει θεμελιώδη δικαιώματα εκπέμπει ένα μήνυμα αυταρχισμού και προσβολής της εσωτερικής ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών» τόνισε.

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως θέλει να δημιουργεί αναταραχές στη Δικαιοσύνη και σημείωσε: «Εμείς δεν θα κάνουμε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων τη Δικαιοσύνη. Σεβόμαστε το συνδικαλισμό, σεβόμαστε την ιεραρχία της Δικαιοσύνης και γι' αυτό με ψυχραιμία, με σύνεση, με σωφροσύνη οδηγούμε τη δικαιοσύνη σε ήρεμα νερά. Εσείς κάντε τη δουλειά σας, φωνάξτε. Βρήκατε σύμβολο, αφού δεν είχατε μέχρι τώρα. Βρήκατε τον κ. Μπάγια. Καλά κάνετε και βρήκατε σύμβολα. Έχετε ανάγκη να βρείτε σύμβολα».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει υποχρέωση να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ζήτησε την ανάληψη κάποιας πρωτοβουλίας επί του θέματος.