Πολιτική
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές κυρίως από το βράδυ και σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 σταδιακά έως 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Σταδιακά το απόγευμα θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ κατά τόπους θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ σταδιακά θα γίνουν νότιοι μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν τη νύχτα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Σταδιακά το απόγευμα θα γίνουν νότιοι μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Ανεμοι: Ασθενείς, αργότερα νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ, οι οποίοι πρόσκαιρα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)