Πολιτική
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΠΟΛΥ ισχυρούς νοτίους ανέμους στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που τις πρωϊνές ώρες θα είναι αυξημένες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 Μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ που από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 4 Μποφόρ.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 5 με 6 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)