Κόσμος
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 08:24

Διψήφια η διαφορά Κλίντον - Ομπάμα στην Πενσυλβάνια

Η Χίλαρι Κλίντον ξεπέρασε - έστω και οριακά - το ψυχολογικό φράγμα της διαφοράς των 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον αντίπαλό της Μπάρακ Ομπάμα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις εκλογές της Πενσυλβάνια.

Η Χίλαρι Κλίντον ξεπέρασε - έστω και οριακά - το ψυχολογικό φράγμα της διαφοράς των 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον αντίπαλό της Μπάρακ Ομπάμα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις εκλογές της Πενσυλβάνια, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, καταλαμβάνει το 55% έναντι 45%.

«Σήμερα, εδώ στην Πενσυλβάνια, κάνατε τις φωνές σας να ακουστούν, και εξ αιτίας σας, το κύμα αλλάζει πορεία», είπε η Κλίντον στους οπαδούς της.

Αρκετοί ειδικοί έλεγαν ότι η Κλίντον χρειαζόταν απεγνωσμένα μια νίκη με διψήφιο ποσοστό ώστε να αποκρούσει τις εκκλήσεις να εγκαταλείψει την χαρακτηριζόμενη ως... επική αναμέτρηση με τον Ομπάμα, που είναι ήδη η πιο μακροχρόνια και πιο δαπανηρή στην ιστορία του Δημοκρατικού κόμματος.

Εκτιμάται επίσης ότι η «πειστική» νίκη της θα εισφέρει κεφάλαια στην εκστρατεία της, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι υποψήφιοι εποφθαλμιούν ήδη τον επόμενο γύρο αναμετρήσεων την 6η Μαΐου στη Βόρεια Καρολίνα, όπου ο Ομπάμα θεωρείται ότι έχει προβάδισμα, και στην Ιντιάνα, όπου το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπο.