Πολιτική
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τοπικά στη Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τοπικά στη Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αστατο καιρό προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο να είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)