Κόσμος
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 13:24

Ενα ακόμη βήμα προς την πλήρη απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τη Σερβία

Στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου ατελώς για μεγάλη μερίδα του σερβικού λαού που επιθυμεί να επισκεφθεί τη χώρα μας και τις άλλες χώρες-μέλη του Schengen, αποφάσισε να προβεί η Ελλάδα μαζί με άλλες 14 χώρες της Ε.Ε..

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα μαζί με άλλες 14 χώρες-μέλη της Ε.Ε., αποφάσισε να προβεί στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου ατελώς για μεγάλη μερίδα του σερβικού λαού που επιθυμεί να επισκεφθεί τη χώρα μας και τις άλλες χώρες-μέλη του Schengen.

Η χορήγηση θεωρήσεων ατελώς θα πραγματοποιηθεί εντός του πλαισίου που ορίζει η Συμφωνία του Schengen. Μαζί με την πρόσφατη εκπόνηση σχετικού Οδικού Χάρτη, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία προς την πλήρη απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων, στο πνεύμα και των προτάσεων που κατέθεσε προ μηνών η υπουργός Εξωτερικών για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοινωση του ΥΠΕΞ, «αποτελεί μία ακόμη χειρονομία προς τους πολίτες της Σερβίας, καταδεικνύοντας εκ νέου ότι το μέλλον τους είναι στο πλαίσιο της Ε.Ε. και ότι η Ένωση επιθυμεί την προσέγγιση με τη Σερβία».