Πολιτική
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 11:22

ΚΚΕ: Συναγωνισμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τους βιομήχανους

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για μια ακόμα φορά, συναγωνίστηκαν μπροστά στους εκπροσώπους των βιομηχάνων για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία τους, δηλαδή το δυνάμωμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τις ομιλίες των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου στη Γ.Σ. του ΣΕΒ.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν». Αυτό αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με αφορμή τις χθεσινές ομιλίες του πρωθυπουργού Κ. Καρμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ «ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για μια ακόμα φορά, συναγωνίστηκαν μπροστά στους εκπροσώπους των βιομηχάνων για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία τους, δηλαδή το δυνάμωμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Και οι δυο απέσπασαν δικαίως το θερμό χειροκρότημα των βιομηχάνων. Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μείωσαν τη φορολογία των επιχειρήσεών από το 45 στο 25%, έδωσαν νέα κίνητρα, ψήφισαν αντιασφαλιστικούς νόμους, αντεργατικά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. με τελευταία συνεισφορά την αύξηση του ενός ευρώ που υπέγραψαν τα στελέχη τους στη ΓΣΕΕ».