Κόσμος
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 08:56

Στο πλευρό του Ομπάμα ο Τζον Εντουαρντς

Ο πρώην υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών, Τζον Έντουαρντς, θα ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μπαράκ Ομπάμα στην κούρσα για το Λευκό Οίκο. Ο Έντουαρντς αποχώρησε από την κούρσα του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιανουάριο.

Ο πρώην υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών, Τζον Έντουαρντς, θα ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μπαράκ Ομπάμα στην κούρσα για το Λευκό Οίκο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στρατοπέδου του αφροαμερικανού γερουσιαστή.

Ο Έντουαρντς, ο οποίος στις εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος για την αμερικανική αντιπροεδρία, αποχώρησε από την κούρσα του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιανουάριο. Έκτοτε τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα, όσο και η Χίλαρι Κλίντον προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την υποστήριξή του, αλλά ο Έντουαρντς μέχρι τώρα απέφευγε να συνταχθεί με κάποιον από τους δύο.

Σήμερα όμως, αποφάσισε να ανακοινώσει ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μπαράκ Ομπάμα, κάτι που θα γίνει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκράντ Ράπιντς του Μίσιγκαν. Η στήριξη του Έντουαρντς στον Ομπάμα αναμένεται ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας στην προσπάθεια του αφροαμερικανού γερουσιαστή να εκλεγεί πρόεδρος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters