Πολιτική
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008 12:45

Περιφερειακό αναπτυξιακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών – μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών – μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διεξήχθη στη Βουλγαρία.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της περιφερειακής συνεργασίας.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, το Κέντρο αυτό θα λειτουργεί υπό τη θεσμική αιγίδα και σε στενή συνεργασία με τη Γραμματεία και τα όργανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Συνεργασίας.

«Στόχος της Ελλάδας είναι να κεφαλαιοποιήσει την μοναδική σημερινή συγκυρία που προσφέρει η αναβάθμιση των θεσμών περιφερειακής συνεργασίας, ώστε να ενισχύσει δυναμικά, όσο μπορούμε περισσότερο, την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής προς όφελος όλων των χωρών της ΝΑ Ευρώπης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.