Πολιτική
Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008 11:16

Γ. Παπανδρέου: Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ

Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι υπό κατάρρευση, υπογράμμισε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Σήμερα, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, μιλούν πιο εύκολα οι παραλείψεις σας από ό,τι τα εύκολα λόγια σας.

Τα κέντρα υγείας εγκαταλείπονται, ενώ επί τέσσερα χρόνια δεν έχουν διοριστεί ιατροί σε μονάδες εντατικής θεραπείες. Την ίδια ώρα λόγω καθυστερήσεων οι προμήθειες γίνονται εξωσυμβατικά, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, διερωτώμενος μήπως τελικά αυτός είναι ο στόχος.

Όπως επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα νοσοκομεία λειτουργούν μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και το ζήλο του προσωπικού (παραθέτοντας και την προσωπική του εμπειρία από το νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύθηκε πρόσφατα).

«Το μόνο που δημιουργήσατε είναι τα χρέη, ύψους 3,5 δισ.€ στα νοσοκομεία», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για στυγνή εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, κάνοντας λόγο για λίστες αναμονής που έχουν γίνει λίστες ντροπής με μεσολαβητή κομματικά γραφεία

«Υπονομεύετε τη δημόσια Υγεία όπως κάνετε με τη δημόσια Παιδεία και τον ΟΤΕ, με τη συμφωνία ντροπής που παρουσιάσατε χθες. Τι σας έφταιξε κ. Καραμανλή το δημόσιο σύστημα Υγείας;», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς -είπε- δεσμευόμαστε για ένα πραγματικό δημόσιο σύστημα υγείας» και υποσχέθηκε ότι θα προσλαμβάνονται 3.000 άτομα περισσότερα από όσους αποχωρούν.

«Αυτό που κατατέθηκε στα πρακτικά είναι το πόρισμα για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων σας», απάντησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επιστρέφοντας τις κατηγορίες για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.