Στο κλείσιμο του αρτοποιείου της κ. Γεωργίας Χριστοπούλου που βρίσκεται στη Δορυλαίου 3, στην Αθήνα, προχώρησε σήμερα η Νομαρχία Αθηνών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της οποίας διαπίστωσαν σωρεία υγειονομικών παραβάσεων.
Στο κλείσιμο του αρτοποιείου της κ. Γεωργίας Χριστοπούλου που βρίσκεται στη Δορυλαίου 3, στην Αθήνα, προχώρησε σήμερα η Νομαρχία Αθηνών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της οποίας διαπίστωσαν σωρεία υγειονομικών παραβάσεων.
Ειδικότερα, το κλείσιμο του καταστήματος εισηγήθηκε η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή & Υγειονομικού Ελέγχου, επισημαίνοντας ότι από τη λειτουργία της επιχείρησης υπάρχει άμεση απειλή για τη Δημόσια Υγεία. Επίσης η ίδια Διεύθυνση κατέθεσε Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης στον Εισαγγελέα.
Πιο αναλυτικά, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι:
Τα προϊόντα ήταν εκτεθειμένα στη σκόνη και στα έντομα ενώ άλλα προϊόντα που είναι εύκολο να αλλοιωθούν (τυρόπιττες κ.α) ήταν εκτός θερμοθαλάμου.
Υπήρχαν ζωντανές κατσαρίδες στο χώρο του πρατηρίου πώλησης
Όλα τα μηχανήματα ζύμωσης στο παρασκευαστήριο ήταν ακάθαρτα και ρυπαρά ενώ και οι φούρνοι για το ψήσιμο του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων ήταν ρυπαροί.
Όλες οι λαμαρίνες και τα ταψιά που χρησιμοποιούνταν για το ψήσιμο ήταν ρυπαρά και ακάθαρτα και σε πολλά σημεία τους ήταν οξειδωμένα. Σε όλο το χώρο της επιχείρησης υπήρχαν έντομα καθώς και περιττώματα ποντικών.