Πολιτική
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΑΡΧΙΚΑ αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.

ΑΡΧΙΚΑ αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και στα ορεινά. Ανεμοι: Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ της Τρίτης. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)