Πολιτική
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με πιθανότητα τοπικών βροχών και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με πιθανότητα τοπικών βροχών και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και κυρίως στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το πρωΐ θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανόν κυρίως στα κυρίως στα γύρω ορεινά να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Ανεμοι: Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)