Πολιτική
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 17:30

Δολοφονία Ν. Σεργιανόπουλου - Βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Πριν από λίγο, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος ηθοποιός.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/04/1520972.htm .

Πριν από λίγο, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος ηθοποιός. Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε από τους αστυνομικούς μέσα στο σπίτι και όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ένα κουζινομάχαιρο, που προφανώς ο δράστης πήρε από την κουζίνα του διαμερίσματος.

Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο της έρευνας, αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής παίρνουν αταθέσεις από φίλους, γνωστούς, συναδέλφους και άλλα άτομα με τα οποία είχε επαφές ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε δολοφονημένος λίγο πριν τις εννέα το πρωί από την οικιακή βοηθό στο σπίτι του στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι. Η 30χρονη οικιακή βοηθός άνοιξε κανονικά με το κλειδί της την πόρτα του διαμερίσματος στο πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας και βρήκε τον ηθοποιό πεσμένο στο δάπεδο του σαλονιού, μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Όπως διαπίστωσε αργότερα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης, ο θάνατος του 56χρονου ηθοποιού επήλθε γύρω στα μεσάνυχτα.

Ο δράστης, αρχικά του κατάφερε μία μαχαιριά στο νεφρό από πίσω και στη συνέχεια άλλες επτά μαχαιριές στον θώρακα, ενώ το πιο βαθύ τραύμα είναι στο λαιμό. Ακολούθως, ο δράστης ερεύνησε το σπίτι, το οποίο βρέθηκε αναστατωμένο. Ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί αν κίνητρό του δράστη ήταν η ληστεία ή έψαχνε να βρει τα κλειδιά του διαμερίσματος επειδή ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε κλειδώσει την πόρτα από μέσα. Οπως διαπιστώθηκε, ο δράστης τελικά βρήκε τα κλειδιά, αλλά στην προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα, έσπασε το κλειδί στην κλειδαριά και αναγκάστηκε να την παραβιάσει από μέσα για να φύγει.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, το γεγονός ότι ο ηθοποιός ήταν με παρέα επιβεβαιώνεται και από το ότι υπήρχαν χρησιμοποιημένα ποτήρια και κουτιά μπύρας, ενω επίσης βρέθηκε, σκόρπια, άσπρη σκόνη που εστάλη για εξέταση στο Γενικό Χημείο του κράτους.

Από την Αστυνομία διατάχθηκε να γίνει νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση στο πτώμα.

Στο σπίτι έχουν βρεθεί πολλά δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς και ματωμένα αποτυπώματα παπουτσιών στο δάπεδο που εξετάζονται από τη Σήμανση. Οπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της Ασφάλειας, την ώρα που βρήκε το πτώμα η οικιακή βοηθός, έβαλε τις φωνές και έτρεξαν ένοικοι της πολυκατοικίας, οι οποίοι μπήκαν στο διαμέρισμα, γι' αυτό ερευνάται η εκδοχή, τα ματωμένα ίχνη να είναι κάποιων από αυτούς.

Δηλώσεις Χηνοφώτη

Για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου ερωτήθηκε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης. «Οι έρευνες συνεχίζονται, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και αισιοδοξούμε για την πορεία των ερευνών», δήλωσε ο κ. Χηνοφώτης προσερχόμενος στην εκδήλωση του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας στο Πολεμικό Μουσείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, αφού σχολίασε ότι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ οδηγούν στην κατάπτωση και στο θάνατο, μίλησε για δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει στο θέατρο ο θάνατος του Ν. Σεργιανόπουλου.

Πηγή ΑΠΕ