Πολιτική
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 11:00

Δολοφονία Ν. Σεργιανόπουλου - Τρία σενάρια εξετάζει η Αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Στο πλαίσιο της έρευνας, αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής παίρνουν καταθέσεις από φίλους, γνωστούς, συναδέλφους και άλλα άτομα με τα οποία είχε επαφές ο Νίκος Σεργιανόπουλος, ενώ τρία είναι τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. «Οι έρευνες συνεχίζονται, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και αισιοδοξούμε για την πορεία των ερευνών», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης, προσερχόμενος σε εκδήλωση του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας στο Πολεμικό Μουσείο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής παίρνουν καταθέσεις από φίλους, γνωστούς, συναδέλφους και άλλα άτομα με τα οποία είχε επαφές ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία:

Το πρώτο είναι ο Σεργιανόπουλος να γνώρισε πρόσφατα τον δράστη και να τον κάλεσε στο σπίτι του, χωρίς να αποκλείεται ως κίνητρο της δολοφονίας ακόμα και η ληστεία.

Το δεύτερο σενάριο είναι ο δολοφόνος να προέρχεται από το στενό φιλικό περιβάλλον του Σεργιανόπουλου, με το έγκλημα να αποδίδεται σε ερωτικο πάθος (σ.σ. ο ιατροδικαστής μίλησε για δολοφονικά χτυπήματα που δείχνουν ερωτικό πάθος).

Τέλος, το τρίτο σενάριο συνδέει τη δολοφονία του ηθοποιού με την εμπλοκή του στον κόσμο των ναρκωτικών. Ο Ν. Σεργιανόπουλος είχε προσφατα απασχολήσει τις αρχές όταν σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης (ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ήταν για δική του χρήση) και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο η δολοφονία του να είναι εκδίκηση για κάποιες πληροφορίες που πιθανόν έδωσε στην αστυνομία για τους προμηθευτές της ναρκωτικής ουσίας. Ωστόσο, ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο ηθοποιός, απομακρύνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε δολοφονημένος λίγο πριν τις εννέα το πρωί από την οικιακή βοηθό στο σπίτι του στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι. Η 30χρονη οικιακή βοηθός άνοιξε κανονικά με το κλειδί της την πόρτα του διαμερίσματος στο πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας και βρήκε τον ηθοποιό πεσμένο στο δάπεδο του σαλονιού, μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Όπως διαπίστωσε αργότερα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης, ο θάνατος του 56χρονου ηθοποιού επήλθε γύρω στα μεσάνυχτα.

Ο δράστης, αρχικά του κατάφερε μία μαχαιριά στο νεφρό από πίσω και στη συνέχεια άλλες επτά μαχαιριές στον θώρακα, ενώ το πιο βαθύ τραύμα είναι στο λαιμό. Ακολούθως, ο δράστης ερεύνησε το σπίτι, το οποίο βρέθηκε αναστατωμένο. Ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί αν κίνητρό του δράστη ήταν η ληστεία ή έψαχνε να βρει τα κλειδιά του διαμερίσματος επειδή ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε κλειδώσει την πόρτα από μέσα. Οπως διαπιστώθηκε, ο δράστης τελικά βρήκε τα κλειδιά, αλλά στην προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα, έσπασε το κλειδί στην κλειδαριά και αναγκάστηκε να την παραβιάσει από μέσα για να φύγει.

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στο στενό κύκλο του ηθοποιού, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται άλλα ενδεχόμενα, ενώ προσεκτικά εξετάζονται το όπλο του εγκλήματος -ένα κουζινομάχαιρο που βρέθηκε χθες στο σπίτι του ηθοποιού- και άλλα ευρήματα, όπως για παράδειγμα το σπασμένο κλειδί στην πόρτα.