Αθλητικά
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 21:01

Λευκή ισοπαλία στο «Λέτσιγκρουντ» μεταξύ Ρουμανίας και Γαλλίας

Ισοπαλία 0-0 απέσπασε η Ρουμανία από τη Γαλλία στο «Λέτσιγκρουντ» της Ζυρίχης, σε αγώνα για την 1η ημέρα του 3ου ομίλου του Euro 2008, απογοητεύοντας τους φίλους των τρικολόρ.

Ισοπαλία 0-0 απέσπασε η Ρουμανία από τη Γαλλία στο «Λέτσιγκρουντ» της Ζυρίχης, σε αγώνα για την 1η ημέρα του 3ου ομίλου του Euro 2008.

Χωρίς τον Τιερί Ανρί (δεν προπονήθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες) στην ενδεκάδα ο Ραϊμόν Ντομενέκ παρέταξε τους τρικολόρ με τους Μπενζεμά, Ανελκά στην επίθεση.

Ο Γάλλοι είχαν την υπεροχή, αλλά ο Φρανκ Ριμπερί ήταν μόνος στον δημιουργικό τομέα, χωρίς υποστήριξη από τους συμπαίκτες του. Από δική του σέντρα προέκυψε στο 33' η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού στο α' ημίχρονο, όταν ο Ανελκά έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, μόνος μέσα από την περιοχή.

Οι Ρουμάνοι, από την άλλη πλευρά, προσπάθησαν να «χτυπήσουν» αντεπιθέσεις, με τον Ντανιέλ Νικουλάε στην κορυφή και τους ταχύτατους Μούτου, Νικολίτα στα άκρα. Οπως, οι προσπάθειές τους αποτέλεσαν εύκολη λεία για την πολύπειρη αμυντική τετράδα της Γαλλίας (Τιράμ, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Σανιόλ).

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, οι Γάλλοι «άγγιξαν» και πάλι το γκολ. Στο 49΄ με ατομική ενέργεια ο Μαλουντά μπήκε στην περιοχή, αλλά το δυνατό αριστερό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, ενώ στο 57΄ ο Ριμπερί γύρισε έξοχα τη μπάλα στον Μπενζεμά, ο οποίος από το ύψος της περιοχής σούταρε πάνω στον Λόμποντ.

Ο Ντομενέκ δεν θέλησε να ρισκάρει και το μόνο που έκανε ήταν να αντικαταστήσει το επιθετικό δίδυμο, αποσύροντας τους Ανελκά, Μπενζεμά (μπήκαν Νασρί και Γκομί).

Φυσιολογική εξέλιξη ήταν η «λευκή» ισοπαλία, που εξυπηρετεί απόλυτα τη Ρουμανία. Αντίθετα απογοητευμένοι είναι οι Γάλλοι που θα ήθελαν τους τρεις βαθμούς της νίκης πριν τα δύσκολα ματς με Ιταλία και Ολλανδία στο «γκρουπ του θανάτου».

Διαιτητής: Μανουέλ Μεχούτο Γκονζάλεθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Ντάνιελ Νικουλάε, Κόντρα, Γκόιαν - Σανιόλ

Οι συνθέσεις:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτούρκα): Λόμποντ, Κόντρα, Γκόιαν, Τάμας, Ρατ, Κίβου, Ραντόι (90΄+ Ντίκα), Κότσις (64΄ Κοντρέα), Ντάνιελ Νικουλάε, Νικολίτα, Μούτου (78΄ Μάριους Νικουλάε)

ΓΑΛΛΙΑ (Ραϊμόν Ντομενέκ): Κουπέ, Σανιόλ, Τιράμ, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Μακελελέ, Τουλαλάν, Μαλουντά, Ριμπερί, Μπενζεμά (78΄ Νασρί), Ανελκά (72΄ Γκομί).