Πολιτική
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 15:07

Συνάντηση Αλ. Παπαρήγα - Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε δηλώσεις της αμέσως μετά η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το εθιμοτυπικό δεν είναι και τυπικό.

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το εθιμοτυπικό δεν είναι και τυπικό.

Όπως ανέφερε, «με βάση και τους προβληματισμούς του Αρχιεπισκόπου, εκφράσαμε και εμείς τις θέσεις μας για ορισμένα τμήματα, ομάδες του λαού μας που υποφέρουν ιδιαίτερα, πέρα από τα γενικά προβλήματα».

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε πως το ΚΚΕ απαιτεί από την εκάστοτε κυβέρνηση να διαμορφώσει τις απαραίτητες κοινωνικές υποδομές για τα παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες, τους ηλικιωμένους, τους μοναχικούς ανθρώπους που υποφέρουν από μακροχρόνιες ασθένειες και θέλουν ουσιαστική στήριξη και περίθαλψη.

«Βεβαίως διαπιστώνουμε την ευαισθησία του αρχιεπισκόπου, της εκκλησίας να συνδράμει και σε αυτόν τον τομέα. Είναι ένας τομέας καίριος και μάλιστα εμείς είμαστε σε μια περίοδο που ολοκληρώνουμε πιο σύγχρονες επεξεργασίες σε αυτά τα ζητήματα» κατέληξε.