Πολιτική
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΣΕ ΥΨΗΛΑ επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα όμως και από τα βορειοανατολικά θα σημειωθεί σταδιακή πτώση.

ΣΕ ΥΨΗΛΑ επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα όμως και από τα βορειοανατολικά θα σημειωθεί σταδιακή πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς. Από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 38 βαθμούς και πιθανόν τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στην Ανατολική Κρήτη μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 5 με 6. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 βαθμούς και πιθανόν τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το απόγευμα. Ανεμοι: Ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ και μόνο κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα ανατολικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)