Πολιτική
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 17:44

Κ. Καραμανλής: Σαφές μήνυμα στην ΠΓΔΜ για την ευρωπαϊκή της προοπτική

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στέλνει ένα σαφές μήνυμα και προς την ΠΓΔΜ για την ευρωπαϊκή προοπτική της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας πως εφόσον η γειτονική χώρα αποδείξει με τις πράξεις της ότι πράγματι επιθυμεί να βαδίσει στον ευρωπαϊκό δρόμο, η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στέλνει ένα σαφές μήνυμα και προς την ΠΓΔΜ για την ευρωπαϊκή προοπτική της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας π ως εφόσον η γειτονική χώρα αποδείξει με τις πράξεις της ότι πράγματι επιθυμεί να βαδίσει στον ευρωπαϊκό δρόμο, η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καραμανλής κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, επισήμανε πως με τα συμπεράσματα που υιοθέτησε η Σύνοδος Κορυφής της για τα Σκόπια γίνεται σαφές ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι απαραίτητες για την περαιτέρω προώθηση της υποψηφιότητάς της. Παράλληλα, όπως ανέφερε, διευκρινίζεται ρητά ότι οι σχέσεις αυτές συνεπάγονται την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Πρόσθεσε δε πως είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο θέμα του ονόματος υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ