Πολιτική
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008 11:17

Επισκόπηση κυριακάτικου Τύπου

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της Siemens, οι αντιδράσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς και οι αλλαγές που προβλέπει το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "SIEMENS: Βαλίτσες με βόμβες από την ...κατάψυξη! Μετά τον "στρατηγό" Τσουκάτο στο ΠΑΣΟΚ μαδάνε τη μαργαρίτα περιμένοντας με αγωνία και τον "πράσινο στρατάρχη".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Αλλάζει ο οικιστικός χάρτης σε 300 περιοχές της χώρας με την ολοκλήρωση των γενικών πολεοδομικών σχεδίων".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ώρα για αλλαγή! Διάλογος για την αναγέννηση της πολιτικής".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Τσουνάμι" στο ΠΑΣΟΚ. Ζιμενς έβαλε θηλιά στη Χαριλάου Τρικούπη. Όλο το παρασκήνιο με τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη και τις γερμανικές μίζες".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Κατευθυνόμενες βόμβες με πρώτα θύματα τους απόμαχους του ΠΑΣΟΚ. Σκάνδαλο SIEMENS: Το παρασκήνιο των ερευνών και των ελεγχόμενων αποκαλύψεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ο επί οκτώ χρόνια Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όφειλε να γνωρίζει τι λεφτά μπαίνουν και από πού μπαίνουν στο κόμμα, εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο....Και ο Κινέζος κάνει το παπί".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ημέρες Κοσκωτά στη βαριά σκιά της Siemens. Συγκλονίζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το ντόμινο των σκανδάλων. Οι καυτοί λογαριασμοί, οι μίζες και η εμπλοκή πολιτικών".

Η ΕΠΟΧΗ: "Η "δημοκρατία" των μεγάλων χορηγών. Να φύγει η ΝΔ, να μη γυρίσει το ΠΑΣΟΚ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανοίγει ο ασκός της Siemens. Τα δύο μεγάλα κόμματα αντιμετωπίζουν με δέος ένα νέο κύκλο αποκαλύψεων".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Ο βούρκος του Σημίτη. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, πέφτεις στο περιβάλλον του".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Οι δυνάμεις του χθες δεν μπορούν να εγγυηθούν το αύριο. Ο Αλέξης Τσίπρας στην "Κ.Α.".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μεγάλο ποσό κατέθεσε η SIEMENS σε OFF SHORE εταιρία που ανήκει σε κορυφαίο πολιτικό παράγοντα. Όταν αποκαλυφθεί το ντοκουμέντο θα γίνει σεισμός και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "2.000.000 ευρώ ζητούν κάτοχο. Σκάνδαλο SIEMENS. Εντοπίστηκαν επτά νέα εμβάσματα από Μόντε Κάρλο και Ντουμπάϊ προς Έλληνες παραλήπτες".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Προάγουν τα μονοπώλια. Τσακίζουν τις λαϊκές ανάγκες. Αποφάσεις των κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Siemens: Η εταιρεία που συγκλονίζει την Ελλάδα. ¶νοιξαν οι "ασκοί του Αιόλου" και απαξιώνουν το πολιτικό σκηνικό".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Οι μίζες ραγίζουν πολιτικό σύστημα και χώρα. Ποιοι κρύβονται -πού το πάνε και τι θέλουν να κάνουν. Καραμανλή και Γιώργο διώξτε τους κλέφτες και προχωρήστε σε κάθαρση πριν σας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Γαλάζια μίζα στον ΟΣΕ. Το σκάνδαλο Siemens περνάει τώρα στη ΝΔ".

ΝΙΚΗ: "Προχωρά με αδιάφθορους . Το ΠΑΣΟΚ ανακτά το ηθικό πλεονέκτημα".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Το μεγάλο φαγοπότι. "Βόμβα Siemens" στην πολιτική ζωή".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Νέος "ψυχρός πόλεμος" Δύσης - Ανατολής με κερκόπορτα την Τσεχία".