Πολιτική
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008 13:40

Ευ. Βενιζέλος: «Εξεταστική στο ΠΑΣΟΚ»

«Το θέμα της Siemens αφορά την καρδιά της δημοκρατίας. Εφόσον η κυβέρνηση δεν δέχθηκε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είναι αναγκαίο το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει αμέσως στη δική του εσωτερική εξεταστική επιτροπή. Δεν αρκεί η αναστολή της κομματικής ιδιότητας των εμπλεκομένων προσώπων». Tα παραπάνω δήλωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Το θέμα της Siemens αφορά την καρδιά της δημοκρατίας. Εφόσον η κυβέρνηση δεν δέχθηκε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είναι αναγκαίο το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει αμέσως στη δική του εσωτερική εξεταστική επιτροπή. Δεν αρκεί η αναστολή της κομματικής ιδιότητας των εμπλεκομένων προσώπων».

Tα παραπάνω δήλωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τοποθετείται δημοσίως πρώτη φορά και για την αποπομπή Σημίτη: «Ολη αυτή η κατάσταση μπορούσε και έπρεπε να αποφευχθεί». Και αποκαλύπτει την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να γεφυρωθεί το ρήγμα Παπανδρέου-Σημίτη. Επισημαίνει ακόμη ότι δεν βοηθούν στην ενότητα όλοι όσοι απαξιώνουν την οκταετία Σημίτη: «Η περίοδος Σημίτη ήταν μια καλή και πετυχημένη περίοδος για τη χώρα με τελικό ισοζύγιο θετικό».

Τέλος, ο πρώην υπουργός ασκεί κριτική στο μοντέλο λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «τα περισσότερα στελέχη δεν μετέχουν σε όργανα και δεν έχουν πού να πουν τις θέσεις τους».