Κόσμος
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 10:23

Σήμερα το απόγευμα η συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με Κ. Ράις

Σήμερα αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με την Αμερικανίδα ομόλογό της, Κοντολίζα Ράις, στο Βερολίνο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για την ενίσχυση της παλαιστινιακής αστυνομίας και του κράτους δικαίου. Μείζον θέμα στη συνάντηση που πραγματοποιείται ύστερα από αμερικανική πρωτοβουλία, αναμένεται ότι θα αποτελέσει το θέμα της ονομασίας της

Σήμερα αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με την Αμερικανίδα ομόλογό της, Κοντολίζα Ράις, στο Βερολίνο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για την ενίσχυση της παλαιστινιακής αστυνομίας και του κράτους δικαίου.

Η συνάντηση των δύο υπουργών δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως αρχικά προβλεπόταν, στους χώρους του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου αύριο διεξάγεται η Διεθνής Διάσκεψη δωρητών, αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της γερμανικής πρωτεύουσας, στο οποίο έχει καταλύσει η κ. Μπακογιάννη.

Μείζον θέμα στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται ύστερα από αμερικανική πρωτοβουλία, αναμένεται ότι θα αποτελέσει το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εν όψει της επικείμενης επίσκεψης σε Αθήνα και Σκόπια του ειδικού μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, στα πλαίσια της αναζήτησης μιας συμβιβαστικής λύσης και της επιθυμίας της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας να επιλυθεί το πρόβλημα το ταχύτερον δυνατόν.

Η υπουργός Εξωτερικών αφίχθη απόψε στη γερμανική πρωτεύουσα προερχόμενη από τη Βιέννη όπου συμμετείχε σε μία άλλη Διάσκεψη Δωρητών για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Λίβανο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ