Πολιτική
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 11:05

Μεγάλη πτώση στα μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης

Μεγάλη πτώση παρατηρήθηκε στα μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Πλατής, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων. Αναρτήθηκαν στα σχολεία οι βαθμολογίες.

Αψογη χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Πλατής τη φετινή διοργάνωση των Πανελληνίων εξετάσεων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πλατής ανέφερε ότι τα θέματα ήταν σαφή, ο αριθμός των αναβαθμολογημένων γραπτών ήταν χαμηλότερος σε σχέση με άλλες χρονιές και δεν παρατηρήθηκαν θέματα διακίνησης θεμάτων.

Το σύστημα μηχανοργάνωσης λειτούργησε άψογα, υπογράμμισε ο κ. Πλατής, ενώ σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ανέφερε ότι πολλά ήταν τα άριστα γραπτά.

Δήλωσε ακόμη ότι παρατηρήθηκε μεγάλη πτώση στα μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ενώ οι βάσεις θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Η κίνηση των βάσεων αναμένεται να ακολουθήσει πτωτική πορεία στις περισσότερες σχολές, αν και η πτώση δεν θα ξεπεράσει τα 300-600 μόρια κατά περίπτωση.

Περίπου 30.000 υποψήφιοι θα βρεθούν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ πάνω από 7.000 θέσεις θα παραμείνουν κενές στα ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης της περιφέρειας.

Οι αριστούχοι εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 6.500, ενώ πέρυσι ήταν 7.900.