Κόσμος
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 11:52

Ισπανία: 41 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο

Τη σύλληψη 41 ατόμων για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία. Οι συλλήψεις έγιναν σε 30 επαρχίες της χώρας.

Τη σύλληψη 41 ατόμων για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.

Οι συλλήψεις έγιναν σε 30 επαρχίες της χώρας. Ερευνήθηκαν 57 τοποθεσίες και κατασχέθηκαν 100 σκληροί δίσκοι και 1.000 δίσκοι υποστήριξης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότερες από τις μισές συλλήψεις έγιναν χάρη στις πληροφορίες που δόθηκαν από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Τelefono Arcobaleno», που είχε εντοπίσει την ύπαρξη ιστοσελίδας στη Γερμανία, η οποία έδινε τη δυνατότητα πρόσβασης σε παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Οι υπόλοιπες συλλήψεις έγιναν δυνατές χάρη σε καταγγελίες χρηστών του Internet, οι οποίοι προσπάθησαν να κατεβάσουν βίντεο ή παιγνίδια και οι οποίοι βρέθηκαν με την κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Η ισπανική αστυνομία παρέπεμψε επίσης στην εισαγγελία την ύπαρξη ιστοσελίδας, με βάση στο εξωτερικό, που λειτουργεί από το 2000 και κάνει αναφορά σε μια «International Boy Love Day» που οργανώνεται για τις 24 Ιουνίου.